Fika


Grill igår å fika idag

Vi grillade igårkväll, det var riktigt mysigt. Idag har vi tagit det mest lugnt, men nu är brorsan på väg ut för svampjakt, så nu ska vi väl ut på ön en sväng. Ikväll blir det grillning igen. Vi ska fiska oxå. Men jag åter ju inte fisk så jag kör catch&release som det heter. Det gillar inte pappa&brorsan eftersom de äter fisk... Hö hö

På väg ut

På väg ut i skärgården nu, vi har lämnat lagnö bakom oss och är på väg ut mot moashamn, en ö i yttre skärgården. Vi är inte där än på någon timme, men friden, den har redan infunnit sig.

minisemester

Jag har precis kommit hem från höstens första ungdomssamling, vilket var väldigt kul. Det var några nya ungdomar med och det ska bli spännande att se hur gruppen formas med de nya deltagarna.

Imorgon åker jag söderut för den årliga höstturen med Bamse.

Bamse är pappas båt, det är pappa, brorsan och jag som ska ut några dagar i vackra St:anna skärgård.
Skärgården är så underbart fin såhär på hösten, hög klar luft och så stilla på något vis. Det kommer nog att bli en fin resa för oss tre grabbar.

Om jag inte känner mig för snål så kommer jag kanske att blogga lite från mobilen, med lite bilder direkt från skärgården.


ny soffa

Idag är jag ledig för att hjälpa svärmor som bor uppe i Mora.

Hon har beställt en ny soffa, då hennes över 20 år gamla soffa gett upp. Det vi ska göra idag är att konka ut den gamla och köra den till soptippen. Den soffan har verkligen gjort sitt, den har totalt gett upp i botten, helt knäckt!

När vi skulle beställa nya soffan så gick vi till två olika möbelbutiker.
Det blev en soffa i den butik som erbjöd bäst service, i priset så ingår hemkörning, montering, inbärning i lägenheten och ställd på rätt ställe.
Den andra butiken kunde bara erbjuda att soffan hamnade på gården utanför huset, vilken skillnad.

Idag bär vi ut den gamla soffan, imorgon kommer den nya.


IQ-test eller psykologikurs?

Nu har jag äntligen lyckats registrera mig klart på psykologikursen jag kommit in på!

Gripande vad krångligt de bara måste göra det hela!!!! Det är kanske någon slags initieringsrit som alla distanskurser har...

jaja, nu ska jag bara försöka få tag i böcker och så börjar kursen nästa vecka.

känns rätt gött faktiskt


ledig idag

idag är jag ledig efter jobbet i helgen. Jag har precis vbarit förbi bibblan för att låna kursböcker, men de hade inte de böckerna inne, så de ska fixa fjärrlån åt mig på dem.
Bibliotek är rätt fantastiskt måste jag säga. De böcker jag vill låna, men som de inte har, de lånar de från andra bibliotek. smart!

Men jag fick ju inga böcker med mig hem, så nu fick jag lite oplanerat tid över.

Får väl ta och betala räkningarna istället.... hm, jag behöver nog lite kaffe för det....


en härlig helg

Det blev verkligen en härlig helg!

Vi var totalt 44 personer som drog till sommarland igår och vi hade ett perfekt väder, det enda som bråkade var en massa getingar där vi hade vår "bas" med allas väskor.
En grabb blev getingstucken på läppen, men det var typ det värsta som hände i helgen. Och han tyckte inte heller att det var så farligt med det, trots att hans läpp var minst dubbel så stor.
En bra start på en bra höst.

här är jag på sommarland, nere till höger skymtar Inger, som oxå var med som vuxen.


Jesper, en av kursledarna, softar.



Ludde blir bjuden på Slush, eller vad det heter. Det är läskig sörja, typ frusen&krossad koncentrerad saft, inte konstigt att getingarna trivdes hos oss.

hösten börjar

för 6:e året i rad så börjar min arbetshöst med en rejäl partyhelg nu till helgen, vilket sedan 4 år tillbaks innebär Leksand Sommarland.

Det ska bli grymt kul. Dels att få vara med många nya ungdomar som jag nu får chansen att lära känna, men oxå vara med de som varit med i stort sett från början då jag började jobba för UNF.
Det är så läckert att se hur de under årens lopp vuxit i ansvar och gör mer&mer av jobbet med sådana här helger. Det får mig att tänka på de som är nya, de som ganska så nyss kommit med i UNF och är med i helgen, vad gör de om fem år?

Här kommer en uppdaterad bild på min höstkalender. Det ska noteras att det är mest helgarbetet som är inskrivet där än så länge. De skolor som jag säkert kommer att besöka, de UNF-föreningar som jag kommer att åka till i veckorna står inte med där. Allt som är "gulat" är sådant jag ska vara med på.

Mina ideella uppdrag och mina studier är inte heller inskrivna, däremot så har jag bokat in lediga måndagar efter de helger jag ska arbeta. Vila är nyckeln till att göra mycket.


som fågelungar lämnar boet

Ett antal av de ungdomar som jag har den stora förmånen att få jobba med har nu flyttat till andra orter för studier. Det känns lite vemodigt, trots att jag fortfarande har kontakt med dem och så.

Men samtidigt så känns det som ett naturligt steg. De växer upp, tar nya steg, hittar nya utmaningar.
Jag vet ju oxå att det är så otroligt nyttigt för dem att flytta iväg och om de väljer att flytta hem igen efter studierna och jag får fortsätta ha dem i min närhet, så kommer jag och verksamheten ha en enorm nytta av deras nya erfarenheter.

Och skulle de inte flytta hem igen så vet jag att någon annan kommer att få vara välsignad av dessa underbara ungdomar, med all deras härliga energi och överlåtelse till det de ser som rätt och viktigt.

Kära nån vad jag känner mig som en farsa just nu...

Jag läste nånstans ett bra ordspråk. Föräldrar kan ge sina barn två saker: rötter och vingar.

Förmågan att stå stadigt och samtidigt kunna nå sina drömmar.

Jag är inte förälder till någon av dessa fina ungdomar som jag arbetar med, men jag är ganska övertygad om att jag ibland har en del i att de får tag i just dessa två saker.

Det gör mig lycklig.

helnykterhet

"Helnykterhet har aldrig hindrat någon människas framgång."

Detta citat hittade Gösta, pensionerad IOGTNTO-konsulent, på ett gammalt flygblad.

coolt citat. Gösta är oxå cool.

taskig planering av smhi

Jag är ledig idag eftersom jag jobbade i lördags.

och regnet ÖSER NER... jag som hade tänkt jobba i trädgården idag, gräsmattan undrar nog om jag sålt gräsklipparen...


aj i magen

Det verkar som att jag inte tål mjölk längre. Under sommaren så har jag fått diverse varianter på magknip direkt efter att jag ätit eller druckit mjölkprodukter, så nu testar jag ett tag helt utan mjölk och så ska jag senare testa lite olika sorters mjölk för att se lite vad magen reagerar på och inte.

Det känns inte som nån jätteförlust att inte kunna dricka mjölk faktiskt. Jag var ju nästan på väg att skippa mjölken oxå när jag blev vegetarian för ca 2,5 år sen, plus att det finns gott om alternativ som många gånger är bättre för mig, miljön och djurliv.

Det smått komiska i det hela var att jag fick ont i magen ett tag när jag var utan mjölk oxå, mjölk är ju ganska lenande för magen och nu gillade den inte att vara utan det heller... Fast nu känns det riktigt bra, nu är magen snäll.

Frågan är bara vad jag ska skriva för kostönskemål när jag ska på kurser och så... förut så var jag ju "lakto-vegetarian", dvs vegetarian plus mjölk. Blir det "lakto-vegetarian minus mjölk" nu?
Det hade ju varit enkelt att skriva "vegan", men jag är ju inte det, så det känns lite respektlöst mot de som är veganer. Jag är inte vegan, men jag har stor respekt för de som valt att vara det.

Den korrekta termen är väl "vegetarian" vilket på riktigt betyder att man inte äter något från djur. Men de flesta, även många kök, tror då att man konsumerar mjölk...

Krångelbångel

DS-möte och Clas Ohlsondag

Efter ett väldigt konstruktivt och mysigt Distriktsstyrelsemöte med tillhörande grillning här hemma, så hade jag tid över för ett besök på Clas Ohlsondagen som hålls varje år vid den här tiden.

Det är en viktig händelse här i Insjön, inte minst för att man släpper nästa års katalog. Jag måste säga att CO verkligen lyckas med sin marknadsföring när de får släppet av sin nästa katalog att likna en utdelning av nödransoner till svältande människor... Det imponerar, men är även fullt förståeligt med tanke på vad CO betyder för bygden i fråga om arbetstillfällen och så vidare.

Bra jobbat CO, fortsätt så!


konsten att packa...upp.

Jag är hyffsat van att resa och med det oxå att packa. Oavsett om jag ska vara borta kort eller lång tid så brukar mitt bagage bli snabbt och välplanerat nerpackat.

Att packa upp när jag kommit hem däremot... Hastigheten på min uppackning kan nog mest liknas vid bergerodering...Med tålamod så kan man nästan se att berget sjunker i höjd...
Jag har packning kvar från Summercamp, och tom från Teneriffa-resan hösten -06!

Jag kan väl bara konstatera att enda gången jag packar upp snabbt är när jag ska packa ner till något annat.

efter bara ett par dagar på kontoret....

så ser kalendern ut så här:
eftertvå dagar på kontoret så ser kalendern ut så här...

jag behöver fler månader per år...

Nuså

Nu funkar det att blogga från mobilen! Alldeles lagom onödigt och kostsamt.

Det ska tilläggas att det krävdes att jag laddade ner "miniopera" i mobilen, då funkade det. synd bara att det kostar mer att använda det programmet, jämfört med det inbyggda.

men det går.

så irriterande!

Jag försöker fixa så att jag kan blogga från mobilen, men det funkar inte som jag vill.....!
Jag kan logga in på bloggen, men den ruta jag skriver i är bara grå och jag kan ladda upp bilder till bloggen men inte publicera dem...
Jag var tidigare i kontakt med blogg.se´s support och enligt dem så ska de funka, med rätt system i mobilen... Och det är väl det jag inte har då...

dumma dumma

några av mina bästa hästbilder

kände bara för att visa några av mina bästa hästbilder, håll till godo.







ungdomar

Måste bara få säga en sak:

Jag älskar verkligen ungdomar.

veden klar...

...äntligen... Veden borde ha sett ut såsom på bilden för 2 månader sen, men eftersom vedfarbrorn kom med den så sent i år så blev det inte klart förräns nu.

Men det kommer nog att värma fint ändå! ca 10 kubik långved som nu är kapad, kluven och staplad. sparar ca en månadslön jämfört med eluppvärmning.

Inte så jättesnyggt staplat, men vaddå den ska ju ändå bara eldas upp...
inte så jättesnyggt staplat, men vaddå, det ska ju ändå bara eldas upp.(det som är minst snyggt ska jag elda med först)

fortfarande aj

Musklerna ömmar fortfarande efter lägret, undrar om det har att göra med att jag kastade in ved och körde 12 mil igår, på ömma muskler.... jaja, vila idag och fortsätta imorgon med ved och annat om vädret tillåter.

Jag har kommit in på "psykologi A, 30p, distans, halvfart" vid kalmar högskola. Det känns riktigt gött.
Jag som ville bli psykolog när jag gick i högstadiet men la ner det för att det skulle bli så många år i skola, nu jobbar jag heltid och pluggar halvtid istället.
Folk undrar hur jag fixar detta, men ett enkelt svar är att jag slipper "skola". Jag hade blivit galen av att studera och inte fått jobba samtidigt... dessutom så pluggar jag ämnen som jag tycker är så sjukt intressanta! I våras hände det flera gånger att jag vaknade en timme innan klockan ringde med tanken "jag måste upp å läsa, det är så spännande!"

Man skulle nog nästan kunna säga att jag har dessa ämnen som hobby. Och jag måste få säga att det är en skön lyx att kunna välja studieämnen efter vad JAG känner för, inte efter vad en studieplan kräver.
jag beundrar studenter som går ett helt program rakt av. Jag är inte säker på att jag skulle ha fixat det.

Min plan är att efter att ha tagit 90p i psykologi, plocka på mig 90 andra poäng i kanske arbetsrätt, sociologi m.m.
Min plan har ingen tidsbestämmelse, eftersom jag arbetar samtidigt. Men ett annat syfte med mina studier är att i framtiden kunna få fortsätta arbeta med människor på ett sätt som jag själv väljer, jag vill kunna välja vad jag ska jobba med. Att tex. jobba på en fritidsgård hade ju inte direkt varit ett kliv uppåt för mig jämfört med mitt nuvarande jobb.

Jag har insett en sak med mitt nuvarande jobb, det är att jag är lyckligt lottad som får jobba med exakt det som är min dröm. Och eftersom en dröm som förverkligas växer med tiden, så måste mina kunskaper och förmågor växa med den. Den dagen jag går vidare från mitt nuvarande jobb, som jag nu haft i fem år och tänker behålla ett bra tag till, så vill jag kliva uppåt.
För min dröms skull.

Min dröm kan beskrivas i ett ord.
Det ord som Wiliam Booth, grundaren av Frälsningsarmén, gav som en av sina sista order till sina kårer innan han dog och blev befodrad, för att använda Frälsningsarméns egen retorik.

"även du min brutus"

ja... då har även jag hamnat i blogg-träsket...

Efter att ha arbetat nio dagar i sträck på ett fantastiskt läger med över 1000 deltagare, med 158939 steg på stegräknaren, så satt jag i bastun och bara njöt av att få koka mina ömma muskler. Det var då det hände. Jag måste börja blogga.

Jag har en lång tid funderat på att börja blogga, men inte kommit fram till "varför" och "för vem".
Men jag inser nu att jag gör det helt och hållet för min egen skull, jag skriver inte för att andra ska läsa det, jag skriver inte på grund av ett "se mig"-behov, jag gör det bara för att få kasta tankar och känslor rakt ut. Vem som helst får läsa och kommentera, men syftet, det är helt egocentrerat.
Jag skriver bara när jag känner för det och jag kan sluta när som helst.

och vilka tankar och känslor det blir, det lär märkas. om inte annat så roar det alltid nån.

imorgon ska jag försöka kalibrera min nya mobil så att jag kan lägga upp text och bilder direkt från den till bloggen.

sov gott.

RSS 2.0