tre dagars ledigt med regn och sol

jag är på dag två av tre dagars ledigt.

Det är lite skönt måste jag erkänna, nu hinner vi ikapp lite med huset och trädgården, jag betar av kursuppgifter och annat. Det hade ju inte gjort något om vädret kunde bestämma sig... det känns lättare att plugga på någe vis om det regnar, och det är definitv lättare att klippa gräs när det är sol!
Nu har vädret hattat fram och tillbaka utan att riktigt kunna bestämma sig...

Det verkar bli sol enligt smhi imorgon, då blir det premiärturen med gräsklipparen!

en bra chef?

jag sitter och läser i mina studier just nu, jag är på sista delen av Psykologi A, Socialpsykologi.(heltidsjobb och halvtidsstudier har gått ut över bloggandet, därav oregelbundenheten i inläggen.)

Idag är jag ledig och passar då på att läsa ikapp mig. Jag sitter just nu med boken "arbetsgruppens psykologi" av Lennéer Axelson och Thylefors, och är mitt inne i kapitlet om ledarskap och olika chef-stilar.

Jag säger bara oj, oj oj.... Så tydlig kurslitteraturen blir när man har egenupplevda exempel på det boken tar upp. Saker som jag har upplevt från augusti och framåt och i synnerhet den senaste månaden kommer i ett helt nytt ljus av denna bok.
Jag inser plötsligt hur saker hänger ihop, varför vissa situationer har uppstått och var problematiken sitter.

Ibland ångrar jag att jag inte satsade på psykologi tidigare, men just nu känns det som att vissa av mina egna upplevelser förstärker litteraturen jag läser så pass att det faktiskt är helt rätt att jag har väntat med studierna.

Jag tror och hoppas att jag i framtiden kommer att få arbeten som innebär arbetsledning och arbetsgivaransvar. Med stor ödmjukhet vill jag då ta med mig mina egna upplevelser och kunskaper från studierna in i de jobben.

För det krävs mycket för att vara en bra chef.


RSS 2.0