snö snö snö

Det är mycket snö nu. ute alltså.

Jag gillar ju vinter, särskillt när det blir riktig vinter som i år, det är nog den vintrigaste vintern på ganska länge tror jag.

Lite otur bara att jag inte haft så lite sug efter skidåkning i år, nu när vädret inte hindrar...


resume

Detta har hänt:

sjuk en vecka - inte orkat skriva
bortrest en vecka - inte hunnit skriva(vid jul)
hemma å slappat en vecka - inte orkat.. har ju slappat ju
pluggat psykologi en vecka - ojoj tur för er att jag inte skrev denna vecka
jobbat en vecka - full rulle i huvvet så att jag inte orkat skriva... fast i torsdags så började det kännas som att jag var på väg tillbaka till ett normalt tempo igen, det var skönt.

är jag ikapp nu?


kallt ute varmt inne

det har verkligen varit kallt ett tag nu, igår hade vi -24 här i Insjön. Idag när jag var å handlade så hade vi en liten värmebölja på bara -3 grader, nu har är temperaturen under -10 igen...

Tur att både kamin och nya vedpannan funkar fint, och att vi har gott om ved :)

En god Jul och ett skönt nyår

Så har det varit Jul&nyår igen.

Vi firade en skön Jul i Söderköping tillsammans med pappa, brorsan och Ulrikas mamma. Som tidigare år så bestämde vi oss tidigt för att förbjuda all form av julstress, eller för att vända på det, vi bestämde oss för att ge oss själva en stressfri jul i julklapp.

Det blev en härlig present! Jag har inte känt ett uns stress före eller under själva Julen. Det är så många som stressar kring Jul, vilket är så paradoxalt med julens budskap.
Jag tror ganska mycket på att det är materialismen som ställer till det. Det vi gjort för att undvika stressen är att fokusera på vad som verkligen är viktigt vid jul, vilket är varandra i min mening.
 
Så fort som man börjar tänka på alla saker runt om, så riskerar stressen att komma krypande. Julklappar, Julmat osv. Vad som är verkligen viktigt, är en fråga som inte får glömmas bort i dagens samhälle.

Ulrika och jag gjorde samma sak vid nyår, dvs igår. Vi var inbjudna till både stora och små sammanhang, men valde bort samtliga för att fira bara vi två. Det var riktigt skönt som omväxling.

RSS 2.0